TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Lezárul a VV bírság sorozat

2544
(MTI) Újabb, 60 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az Rtl Klubot a Való Világ 4. szériájának februári, márciusi és áprilisi adásainak jogértései miatt.Az 50 millió forintot a műsorok jogsértéseiért szabta ki a médiatanács, míg további 10 millió forintot a műsorelőzetesek miatt, ezek minden esetben a kiskorúak védelmére vonatkozó előírásokat sértették. A műsorainak és az előzeteseinek jelentős részét ugyanis a 12 éven felüliek helyett a 16 éven felülieknek kellett volna ajánlania az Rtl Klubnak, és csak 21 óra után tűzhette volna műsorra azokat a csatorna – mondta Kiricsi Karola, a Médiatanács szóvivője.

Ezzel lezárták a műsor vizsgálatát, amelyet három lépésben ellenőriztek. Első alkalommal 144 millió, második alkalommal 88 millió forintos bírságot szabtak ki. A kötbérekkel és a büntetésekkel együtt a műsorért összesen 292 millió forintot kell megfizetnie a csatornának.

Kiricsi Karola elmondta azt is: a mintegy fél éven át tartó műsorsorozat során majdnem 900 alkalommal sértett törvényt a csatorna.

További 6,5 millió forintos bírságot szabott ki a médiatanács a Szerelem a legfölsőbb szinteken című, szintén az Rtl Klub által sugárzott műsorokra. Ezen belül 500 ezer forintot az emberi méltóság megsértése miatt, 6 millió forintot pedig a kiskorúak védelmére vonatkozó előírások megsértése miatt rótt ki a tanács.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése