TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

(Origo) Az európai közvélemény változását 1974 óta vizsgáló Eurobarometer statisztikái  szerint Magyarország élen áll  közösségi oldalak használatában: a hazai netezők 80 százaléka használja a Facebookot, az iWiW-et, vagy valamelyik hasonló oldalt.


Az Európai Unión belül a fejlett internetes infrastruktúrával rendelkező Lettország áll a második helyen a szociális hálózatok népszerűségében (73 százalék), Málta a harmadikon (71 százalék), Írország pedig a negyediken (68 százalék). A szomszédos Szlovákiában is népszerűek ezek a szolgáltatások, ahol a netezők 66 százaléka csatlakozik a hálózatokhoz, ezzel az ország a hatodik helyen áll a listán.

Az 
Eurobarométer PDF-ben is letölthető tanulmánya szerint a magyar felhasználók közül bíznak egész Európában a legtöbben (40 százalék) a Facebook vagy más hasonló site-ok adatkezelésében, legalábbis ezt az okot jelölték meg annak indoklásául, hogy miért nem változtatták meg a szolgáltatások alapbeállításait. A cseh és szlovák netezők között vannak a leginkább tájékozatlanok, e két országban voltak ugyanis a legtöbben, akik nem is tudták, hogy korlátozhatják adataik hozzáférhetőségét.

A magyar netezők közül a legtöbben (51 százalék) úgy vélik, hogy a felhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk adataik védelméről, és csak 36 százalék tartja felelősnek ezek üzemeltetőit, a hatóságok feladataként pedig csak 12 százalék jelölte meg a netezők adatainak védelmét.

Az Egyesült Királyságban csak a felhasználók 57 százaléka használ közösségi oldalakat, ezzel a huszonhét tagország közül a tizenharmadik helyen áll, Románia pedig 53 százalékos arányával a tizennyolcadik helyet szerezte meg. Ennél is kevésbé népszerű a Facebook és a hasonló oldalak  huszonnegyedik helyen álló Ausztriában (49 százalék), a huszonötödiken álló Csehországban (48 százalék). A teljes EU-ban legkevésbé a németek (37 százalék) szeretnek csatlakozni közösségi hálózatokhoz. A teljes uniós átlag egyébként 52 százalék, vagyis minden második európai ember ismeretségi hálózatát tárolják valamilyen informatikai rendszerben.

Az Eurobarometer statisztikái szerint az üzenőprogramok és webes chatszolgáltatások használatának elterjedtségében is dobogós helyen áll hazánk, amelyeket a netezők 65 százaléka használ, így ezen a téren csak Spanyolország (69 százalék) és Bulgária (73 százalék) előzi meg Magyarországot az unión belül. Ugyanakkor az otthoni internetelérések számában még bőven sereghajtó Magyarország: ezen a téren Hollandia, Dánia, Svédország és Finnország áll az élen, hazánk Romániával, Görögországgal és Portugáliával áll egy szinten.

A felhasználók internethasználatának nyomonkövetésére használható cookie fájlok alkalmazása is elsősorban a nyugati országok polgárait foglalkoztatja, a hazai netezőknek csupán 17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy le szokta törölni a böngészőben tárolt adatokat. Ugyanakkor a magyar netezők 76 százaléka, saját bevallása szerint "általában el szokta olvasni" a webes szolgáltatások felhasználási feltételeit, ami ugyancsak uniós csúcsnak tekinthető.

Az osztrák netezők után a magyar felhasználók közül bíznak a leginkább abban, hogy bármilyen online visszaélés esetén a helyi törvények megóvják őket. Azt, hogy magáncégek vagy állami szervezetek felhasználóiadat-vesztéseit kötelező legyen nyilvánosságra hozni, a régióban Magyarországon, Ausztriában és Romániában támogatják a legkevesebben, bár a hazai felhasználóknak még így is a 78 százaléka tenné ezt kötelezővé - szemben mondjuk a dánokkal, ahol 97 százalék vélekedik hasonlóképpen.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése