TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hentesek és sertések

2485
(BTL.hu) A reklám-, PR-, és közösségi médiás elemeket is tartalmazó kampány célja a magyar sertéshús fogyasztásának előmozdítása, a tudatos vásárlás növelése volt.


Az Agrármarketing Centrum a televíziós kampány a korábbi “Válasszunk magyar terméket!” filmre építve nem annyira a termékek minőségére, gasztronómiai értékeire koncentrált, mint inkább a patrióta vásárlást ösztönözte azzal, hogy bemutatta: miként járul hozzá a fogyasztó a hazai munkahelyek megőrzéséhez, ha magyar sertéshúst vásárol.

A hangsúlyos PR-kampány a női lapokat és a gasztronómiai portálokat célozta meg. Ennek keretében a legfőbb üzenet az volt, hogy a magyar sertéshúst a takarmányok minősége az importhúsok fölé pozícionálja, mert az ilyen takarmánytól a magyar sertés zsírszövetei lazábbak lesznek, és könnyebben oldódnak a hőkezelés hatására. A mondanivalót mesterszakács, független szakállatorvos, valamint szakértő dietetikus tolmácsolta annak érdekében, hogy eloszlassák a sertéshús fogyasztásával kapcsolatos aggályokat.

Az ATL- és a PR-eszközöket egy markánsabb, jobbára férfiaknak szóló közösségi médiakampány egészítette ki, amelynek középpontjában a “Hentesnél evők baráti köre” nevű Facebook-közösség állt. Az oldal fel kívánja támasztani, illetve erősítené a hetesnél evés hagyományát. A csoporthoz eddig 119 tag csatlakozott, köztük több hentes, ami elegendő alapot jelent ahhoz, hogy a lap önálló életre kelve az akció lezárulta után is hozzájáruljon a magyar sertéshús fogyasztásának növeléséhez.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése