TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Helytelen volt az Ibustar reklámja

2472
(BTL.hu) A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Berlin Chemie/A.Menarini Kft. (Berlin Chemie) reklámjaiban megtévesztő tájékoztatást közölt az általa forgalmazott Ibustar nevű készítmény hatékonyságára vonatkozóan.


A vállalkozás 2010 májusa és 2010. novembere között a fájdalomcsillapításra és lázcsillapításra szolgáló gyógyszerkészítményt több kommunikációs csatornán is népszerűsítette. Többek között betegtájékoztató szórólapokon, amelyen az egyik reklámszlogen szerint a készítmény "10 perc alatt eléri azt a vérszintet, amely a fájdalomcsillapító hatás kezdetéhez szükséges”.

Az egyes állítások valóságtartalma önmagában ugyan nem minősült jogsértőnek, azok együttes üzenete azonban – azon túl, hogy az Ibustar gyorsan hat – azt a képzetet kelti, hogy a tabletta bevételét követő 10 perc múlva a fájdalomcsillapító oly módon kezd el hatni, hogy a fájdalom érezhetően enyhülni kezd. Az állítás ezzel szemben azon alapszik, és arra utal, hogy 10 perc elteltével a tabletta elkezd (orvosi értelemben) hatni, azaz a hatóanyag-koncentráció eléri azt a küszöbértéket, amelyet a szakirodalom a hatás kezdetének fogad el. A reklám következtében a fogyasztóban kialakult képzetnek megfelelő eredmény – vagyis az, hogy a fájdalom 10 perc elteltével megszűnik – nem bizonyítható.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás az Ibustar népszerűsítésére alkalmazott betegtájékoztató szórólapon megjelenő tájékoztatásaival fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. A Gazdasági Versenyhivatal a jogsértés megállapítása mellett a bírság kiszabását nem tartotta szükségesnek.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése