TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nyíregyházáé a főszólam

2469
(BTL.hu) A Magyar Dal Fővárosa pályázaton győztes szabolcsi megyeszékhelyen a hazai zene méltatása mellett az integráció fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők: így például különféle fogyatékossággal élő művészek, művészeti csoportok produkciói is helyet kapnak a színpadi programok között.


2010-ben Gerendai Károly ötlete alapján hirdette meg első ízben a Magyar Dal Napja a Magyar Dal Fővárosa pályázatot, melyet tavaly Eger nyert meg, idén pedig – rendkívül szoros verseny eredményeképpen – Nyíregyháza szerezte meg a kitüntető címet. Az itt tartott rendezvény egyik különlegessége lesz majd az a nagyszabású koncert, amit a helyi büntetés-végrehajtási intézet udvarán rendeznek. A tervek szerint olyan fellépő is lesz a programban, aki éppen büntetését tölti.

Az FHB Bank által szponzorált Magyar Dal Napja eseménysorozatban a szabolcsi megyeszékhely mellett Szombathely, Százhalombatta, a 2010-es Magyar Dal Főváros Eger, Boldog, Salgótarján, Zalaegerszeg és Budapest is részt vesz. A fővárosban a számos korábbi helyszín mellett idén a Campona bevásárlóközpont is helyet ad a rendezvénynek.

Várkonyi Attilának köszönhetően 2011-ben először valósul meg a Magyar Dal Órája program: több budapesti klub lemezlovasa szeptember 11-én 0 órától 1 óráig kizárólag hazai dance, disco és r’n’b slágereket forgat majd, de lesznek olyan helyszínek, ahol egész éjszaka magyar nyelvű zene szól.

A magyar muzsikát nemcsak az egyes színpadok szervezői, előadói és közönsége ünnepli idén, de országszerte több rádió – köztük például a Neo Fm és az egri Szent István Rádió – is kizárólag magyar nyelvű dalokból válogatott repertoárral tiszteleg a Magyar Dal Napja előtt.

A tavalyi rendkívüli sikerre tekintettel idén is két napon: szeptember 11-én és az azt megelőző vasárnapon, azaz szeptember 4-én tehetséges zenekarok szórakoztatják a 4-es, illetve újdonságként a 2-es villamos közönségét is. A Dallamos Villamos rendezvényen egy-egy ikerszerelvényből álló UV típusú villamos közlekedik majd a Széll Kálmán tér és Újbuda-központ, valamint a Jászai Mari tér és a Vágóhíd között – illetve vissza, 4 forduló erejéig. A remek hangulatú utazásra általános vonaljegy vagy bérlet váltásával minden érdeklődő a Magyar Dal Napja és a BKV vendége lehet.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése