TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Mobilszavazatok a Goldenblogon

2461
(BTL.hu) Párhuzamosan fog zajlani a kategóriák versenye a hvg.hu által szervezett és a Telenor által szponzorált blog megméretettésen, továbbá a legjobbakat az olvasók és a szakmai zsűri szavazatai alapján külön-külön is díjazzák.


Idén hetedik alkalommal, július 7-től indítja útjára hagyományos blogversenyét a hvg.hu, ahol kilenc kategóriában osztanak majd díjakat. A verseny célja a blog-élet fellendítése és a legjobb, szakmailag is kiemelkedő blogok megismertetése a szélesebb olvasóközönséggel.

Idén azonban a korábbi évektől eltérően egy időben zajlik majd mind a kilenc kategória versenye. A nevezési időszak július 7. és július 28. között tart, és ez idő alatt, majd ezt követően egy hétig fog megtörténni a várhatóan több ezer blog szűrése előre ismertetett tartalmi és minőségi szempontok szerint. A szűrést követően indul a kéthetes közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan folyik majd a szakmai zsűri munkája.

A verseny végén mind a kilenc rögzített kategóriának egyenként két nyertese lehet: egy a közönségszavazatok és egy a szakmai zsűri voksa alapján. A győztesek kilétét a Goldenblog 2011 weboldalán hozzák nyilvánosságra, a szponzorok által biztosított díjakat pedig szeptember elején, a versenyt lezáró gálaesten adják át.

A Goldenblog 2011 főszponzora a Telenor Magyarország Zrt. “Ez a blogverseny évek óta megmozgatja a hazai web2.0-s közösséget, és a Goldenbloggerek írásaikkal élményt nyújtanak olvasóik számára. Azon túl, hogy érdekes és egyedi hírértékű tartalmat gyártanak, véleményformáló szerepük van, ezért érdemes rájuk odafigyelnie a vállalatoknak is, iparágtól függetlenül” − mondta Badics Eszter, a Telenor közösségimédia-szakértője.

Ebben az évben a nevezési kategóriák szorosabban kapcsolódnak a folyamatosan növekvő hvg.hu rovataihoz és a HVG Kiadó tematikus weboldalaihoz. A szakmai zsűri tagjai ezek írói és szerkesztői, az általuk meghívott külső szakemberek, illetve a korábbi év legjobb szerzői lesznek.

A közönségszavazásban bárki részt vehet, aki a Goldenblog weboldalán vagy mobiloldalán érvényes Facebook-jelszóval lép be. A Goldenblog 2011 Facebook oldalán is lehet nevezni és szavazatokat leadni, a versennyel kapcsolatos friss bejegyzések olvasása mellett. Az okostelefonok terjedése és a mobilplatformok fejlődése életre hívott egy különdíjat is − ezt az a blog nyerheti el, amelyre a legtöbb “mobil” szavazat érkezik.

2010-ben több tízezren olvasták a nevezett blogokat.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése