TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A design napja

2421
(BTL.hu) A Design Világnap ünneplésére csábít az Iparművészeti Múzeum: kortárs formatervezők alkotásai, vetített képek és egy lengyel grafikus lány szubjektív szótára tekinthető meg június 29-én.


Június 29-én, a Design Világnapján az Iparművészeti Múzeum csatlakozik a világ azon design intézményeinek a sorához, amelyek megemlékeznek a jeles napról. Ez az első olyan nemzetközi megmozdulás, amely a formatervezést és annak az életminőségünkre gyakorolt pozitív hatását hangsúlyozza.

Az Iparművészeti Múzeum állandó és időszaki kiállításai mellett a Fiatal Iparművészek Stúdió Egyesülete (FISE) egész napos bemutatója tekinthető meg: vetített képeken több száz iparművészeti alkotás villan majd fel egymás után. Emellett az utóbbi évek Magyar Formatervezési Díjjal elismert, valamint Moholy-Nagy László és Kozma Lajos ösztöndíjasainak munkáiból nyílik ízelítő kamara-kiállítás; így – többek között – székely rakottas szoknyára emlékeztető bőrtáskákat, egyedi alkalmi ruhákat és letisztult formavilágú ékszereket is láthatnak az idelátogatók.

A Világnap kiállítóinak sorát egy lengyel grafikusművész is színesíti. Agnieszka Nabielec, a Visegrad Artist Residency Program ösztöndíjasaként készítette el "Személyes szótárá"-t, amelyben magyarországi élményeit összegezte sajátos módon. A lengyel lány szubjektíven kiválasztott magyar szavak mellé társított elképzelt jelentést és ezt öntötte grafikai formába. A lengyel művész kiállítása jól szimbolizálja, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait egy nappal később hazánk Lengyelországnak adja át.

A Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésére megvalósuló program ingyenesen látogatható.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése