TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A design napja

2421
(BTL.hu) A Design Világnap ünneplésére csábít az Iparművészeti Múzeum: kortárs formatervezők alkotásai, vetített képek és egy lengyel grafikus lány szubjektív szótára tekinthető meg június 29-én.


Június 29-én, a Design Világnapján az Iparművészeti Múzeum csatlakozik a világ azon design intézményeinek a sorához, amelyek megemlékeznek a jeles napról. Ez az első olyan nemzetközi megmozdulás, amely a formatervezést és annak az életminőségünkre gyakorolt pozitív hatását hangsúlyozza.

Az Iparművészeti Múzeum állandó és időszaki kiállításai mellett a Fiatal Iparművészek Stúdió Egyesülete (FISE) egész napos bemutatója tekinthető meg: vetített képeken több száz iparművészeti alkotás villan majd fel egymás után. Emellett az utóbbi évek Magyar Formatervezési Díjjal elismert, valamint Moholy-Nagy László és Kozma Lajos ösztöndíjasainak munkáiból nyílik ízelítő kamara-kiállítás; így – többek között – székely rakottas szoknyára emlékeztető bőrtáskákat, egyedi alkalmi ruhákat és letisztult formavilágú ékszereket is láthatnak az idelátogatók.

A Világnap kiállítóinak sorát egy lengyel grafikusművész is színesíti. Agnieszka Nabielec, a Visegrad Artist Residency Program ösztöndíjasaként készítette el "Személyes szótárá"-t, amelyben magyarországi élményeit összegezte sajátos módon. A lengyel lány szubjektíven kiválasztott magyar szavak mellé társított elképzelt jelentést és ezt öntötte grafikai formába. A lengyel művész kiállítása jól szimbolizálja, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait egy nappal később hazánk Lengyelországnak adja át.

A Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésére megvalósuló program ingyenesen látogatható.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése