TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Víziók a jövőről

2395
(BTL.hu) Fiatal magyar képzőművészek a Siemens támogatásával mutatkoznak be Budapesten.


A Budavári Hilton Dominikánus Kerengőjében június 16-án megnyílt a Víziók a jövőről című kiállítás. A kiállítás fiatal magyar képzőművészek olyan műveit mutatja be, amelyek a Siemens vezető gazdasági szakembereivel folytatott közvetlen párbeszéd alapján készültek.

A kiállítás témája a gazdasági, környezeti és etikai fenntarthatóság, a világ fenntartható fejlődésének feltételei. A fenntartható fejlődés és az emberi együttélés feltétele a kooperáció, ami csak jól meghatározott keretek között működhet. Ilyen keretet kínál jelenleg az Európai Duna Stratégia, amely a közép-európai országok, illetve a Duna-medence országainak természetes együttműködését új, innovatív tartalmakkal kívánja feltölteni. A kiállítás idén tavasszal már sikerrel szerepelt Bécsben.

A kiállítást Dr. Méhes Márton, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója nyitotta meg. A megnyitót követően Ungvári Tamás író, műfordító, irodalomtudós, Dr. Galántai Zoltán jövőkutató, Dr. Kocsis János Balázs városszociológus és Dale A. Martin, a magyar Siemens elnök-vezérigazgatója osztotta meg gondolatait a közönséggel, beszélgetett a jövőről, a manapság egyre gyakrabban szóba kerülő “fenntartható fejlődés” kifejezésről.

„A fenntarthatóság a Siemens számára értékek teremtését és értékek megőrzését jelenti. Arra inspirál minket, hogy újraértelmezzük a minket körülvevő világot, technológiánkkal válaszokat kínáljunk napjaink legégetőbb környezeti és társadalmi kérdéseire. Társadalmi felelősségünket tudatosan vállaljuk, ennek szellemében a jövőben is folytatjuk támogatói tevékenységünket” – mondta el Dale A. Martin a pódiumbeszélgetés során.

A kiállítás a Siemens “A jövő könyve – gondolatok a holnap világáról” elnevezésű projekt megvalósítása során született képekből kínál válogatást, és segíti a felelősségről és a jövőről szóló párbeszédet a gazdasági, a kulturális és a politikai élet képviselőivel.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése