TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Újraszervezik az Est Mediát

2331
(MTI) A következő év tavaszán tervez stratégiai döntést hozni az Est Media Nyrt. arról, hogy további 2,3 milliárd forintért még 24 százalékot szerezzen a Sziget Kft.-ben – ez derül ki az igazgatóság reorganizációs tervéből.


A 2011. június 24-re összehívott rendkívüli közgyűlés igazgatósági előterjesztésében – amely a BÉT honlapján jelent meg – az olvasható, hogy az Est Media gazdálkodására nem lenne jelentős hatással, ha a többek között a Sziget Fesztivált rendező Sziget Kft.-ben meglévő  jelenlegi 51 százalékos részesedést nem növelnék tovább, vagy akár néhány százalékponttal csökkenne. Ezért a pakettért egyébként eddig 2,4 milliárd forintot fizetett a korábban econet.hu névre hallgató Est Media.

A rendkívüli közgyűlést részvényesi kérésre hívták össze azért, hogy azon elfogadják az Est Media reorganizációs tervét, aminek egyik lényeges eleme a Sziget Kft. akvizíció további sorsa.

A reorganizációra azért van szükség, mert a csoport hagyományos média tevékenysége tartósan veszteséges és az új piacokra már megkezdett belépés költségeit és az akvizíciókat nem tudja finanszírozni a társaság.

A reorganizációt az igazgatóság 2011. második és harmadik negyedévében tervezi megvalósítani.

Az Est Media a továbbiakban a fesztiválokat szervezető EMGEvent üzletágra koncentrál, újjászervezi a programajánló magazinokat (Pesti Est, Exit, Est Lapok) kiadó és terjesztő EMGPrint és az internetes EMGonline üzletágakat. A TimeOut Budapestet kiadó cégben lévő 80 százalékos részesedését vagy eladja az Est Media, vagy olyan mértékűre csökkenti, hogy az ne járjon finanszírozási kötelezettséggel.

A rádiós piacról már kivonult a társaságcsoport, míg a reklámokkal foglalkozó EMGIndoor üzletágat átszerveznék a logisztikai részleggel együtt.

A reorganizációs terv veszteségleírást is lehetségesnek tart és nagy mértékű létszámleépítéssel számol.

A társaságcsoport újjászervezése 600-650 millió forint friss forrást igényelne, de ilyen összegű forrásbevonásra  – az előterjesztés megállapítása szerint – a magyar hitelpiac nem alkalmas. Az előzetes megbeszélések alapján a kötelezettségek egy részét új részvények kibocsátásával lehetne rendezni – olvasható a reorganizációs tervben.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése