TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ősszel választják az Év Éttermét

2325
(BTL.hu) Nyilvánosságra hozták a legjobb 100 magyarországi étterem listáját a Dining Guide Food Show keretében megrendezett gálavacsorán a Millenáris Parkban.


A top 100 vendéglátóhely mostantól versenyezhet az Év Étterme elismerésért. Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen.

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek. Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikás krumpli koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznye raguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukorica piskótában sült nyúlcomb füstölt karfiol pürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.

A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját. Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai az esztendő elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Ezeknél csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják.

A Dining Guide étteremkalauz ugyanakkor első alkalommal tette közzé Közép-Kelet-Európa legjobb 10 éttermeinek listáját is. Ezek ugyancsak az év végéig küzdenek majd a régió legjobbjának járó CEEfood (Central and Eastern Europe Food) díjért. A szervezők célja, hogy a már hetedik alkalommal összeállított magyarországi listához hasonlóan a régióban is hagyománnyá váljon a legkiválóbb éttermek kiválasztása, valamint a CEEfood díj odaítélése.

A két szakaszból álló versenyen tíz ország éttermei vesznek részt. Az első körben az egyes országok ínyenc szakértői nevezik hazájuk legjobb éttermeit, majd ezeket az éttermeket hosszú tesztelési folyamat során a CEEfood nemzetközi zsűrije értékeli.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése