TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ismét Művészetek Völgye

2071
(MTI) Nehezen jut szponzorációs pénzekhez az idén is megrendezett Művészetek Völgye. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljára július 22. és 31. között kerül sor a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében.


A 21. Művészetek Völgye 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel – hangsúlyozta Márta István, a völgyprogramokat szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, amikor jelképes kapavágással megkezdődött a kapolcsi falumalom és molnárház felújítása.

A fesztivál igazgatója a gazdag programok közül kiemelte újdonságként Szörényi Levente zeneszerző vendégszereplését, aki különböző helyszíneken "történeteket mesél" majd. Természetesen zenéről lesz szó – tette hozzá Márta István.

Közlése szerint újdonság lesz a Kaláka együttes zenés, verses irodalmi udvarháza – a teljes tíz napra leköltöznek a völgybe –, Palya Bea énekes pedig a idén is a "művészetek hölgyeként" fogadja majd a vendégsereget.
 
Különlegességnek számít majd a Kovács "Kokó" István, ökölvívó olimpiai bajnok által megszervezendő és levezénylendő Völgyolimpia is, amelyen ismert olimpikonok vesznek részt.
 
Márta István tájékoztatása szerint a Művészetek Völgye tíz napjának költségvetését 190 millió forintra kalkulálták, s idén – ellentétben a korábbi évek tapasztalataival – az állami támogatás a biztos; 60 millió forintot kap a fesztivál a szakminiszter keretéből a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül. Az elmúlt évekhez képest viszont igen csekélyek a szponzori támogatások

“De Magyarországon minden fesztivál esetében legalább 20-50 százalékkal visszaesett a céges szponzoráció. Mi is "szenvedünk", hogy a szponzori pénzeket valahogy össze tudjuk szedni” – jegyezte meg Márta István.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése