TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Eladta a Neo Fm-et az Est Media

2004
(Origo) Megvált a Neo Fm rádiót üzemeltető cégben való részesedésétől az Est Media Nyrt., amely számos médiavállalkozásban vesz részt. A jövőben nem a cég végzi a rádió reklámidejének értékesítését sem. A Sziget fesztivál megtartását Gerendai Károly főszervező szerint nem veszélyezteti, hogy a többségi tulajdonos Est Média nincs jó helyzetben.Az Est Media Nyrt. (korábban Econet.hu, az Est Media Group tulajdonosa) szombati közleménye szerint a csoport eladta eddigi, 25 százalékos részesedését a Neo Fm rádióban a többségi tulajdonosnak, az FM1 Friends Kft.-nek. Az erről kiadott, a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható közlemény szerint "ezzel egyidejűleg a két cég teljeskörű, a részesedés 120 millió forintos vételárát is magában foglaló elszámolási megállapodást is kötött egymással". "Az EMG és az FM1 Zrt. megszüntették a Neo Fm reklámidejének értékesítésére, illetve a különféle adminisztratív szolgáltatásokra vonatkozó megállapodásaikat is" – áll a szövegben.

A közlemény szerint az Est Media "a rövid távú üzemi eredményesség elérése és növelése", azaz a veszteség csökkentése érdekében "megkezdi a cégcsoport reorganizációját, és az elkövetkező időszakban a cégcsoport egészét érintő reorganizációs tervet készít". Ezt azt jelenti, hogy a "lehetőségekhez képest" leépítik azokat a tevékenységeket, amelyek nem képesek "rövid vagy középtávú eredménytermelésre". Ennek része volt a rádiós befektetés, és a rádiós sales tevékenység leépítése is.

"A finanszírozás átstrukturálása kapcsán előfordulhat, hogy a Sziget Kft. akvizíciójára irányuló tranzakció további folytatása korlátokba ütközik majd" – teszi hozzá a közlemény. Ezzel kapcsolatban vasárnap Gerendai Károly, a Sziget főszervezője azt mondta: nem veszélyezteti a fesztivál megtartását, hogy a többségi tulajdonos, az Est Media nincs jó helyzetben. Az Est Médiának jelenleg 51 százalékos a részesedése és további felvásárlási lehetősége van. Lehet, hogy ez utóbbival nem él, de a legrosszabb esetben, csőd esetén sem kerülhet bajba a Sziget, hiszen valaki akkor is megveszi a részesedést – mondta.

Az Est cégcsoport a napi.hu cikke szerint láthatóan nincs jó helyzetben, és várhatóan további érdekeltségeitől is kénytelen lesz megválni. A cikk arra is felhívta a figyelmet, hogy az Est Media-papírok árfolyama az elmúlt hónapban "brutális módon" esett, és a cég igazgatója a múlt hét végén igen jelentős mennyiségű Est Media-részvényt adott el.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése