TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Macieső a jégkorong VB-n

1972
(BTL.hu) A Telenor és a Magyar Jégkorong Szövetség idén is megrendezi a “Dobj egy macit!” jótékonysági akciót. Az eseményre ezúttal a Divízió I-es jégkorong világbajnokság április 22-i Magyarország–Spanyolország mérkőzésén kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.


A korábbi évekhez hasonlóan a jégkorong világbajnokság negyedik napján a magyar csapat játéka mellett a plüssmackók is a figyelem középpontjába kerülnek. A szurkolók az első magyar gól után a jégpályára dobhatják a gyerekeknek szánt plüssmacikat.

“Az első magyarországi Dobj egy macit! akciót három évvel ezelőtt a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. 2009-től a Telenorral együtt minden évben megrendezzük ezt a jótékonysági akciót. Bízom benne, hogy a spanyolok elleni világbajnoki mérkőzésen nemcsak a magyar csapat arat győzelmet, de rengeteg játékot is gyűjtünk majd” – mondta Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke.

Az akció keretein belül a szurkolók évről évre egyre több plüssállatot ajándékoznak a beteg és rászoruló gyerekeknek. A 2009-es első jótékonysági eseményen 4352 játékot gyűjtöttek össze a nézők, míg tavaly már 4451 figurát dobtak a jégpályára. A világbajnokságon összegyűjtött macikat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapja majd. Az ajándékokat a magyar jégkorong-válogatott tagjai személyesen adják át a gyerekeknek.

 dobjmacit2“Az idei Dobj egy macit! akciót a nemzetközi sportéletben is jelentős Divízió I-es jégkorong világbajnokság egyik izgalmas meccsére időzítettük. Bizonyára megható pillanat lesz, amikor a teltházas Sportarénában a jeget plüss mackók ezrei borítják el. Ráadásul a közvetítéseket világszerte több millión követik majd, így messze eljut a híre a magyar jégkorong rajongók jócselekedetének.” – nyilatkozta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott Pr vezetője.

A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án majdnem 27 ezer darab plüssjátékkal fedték be a jeget.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése