TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nyíregyháza a Magyar Dal fővárosa

1917
(BTL.hu) Ismét az FHB Bank támogatja a Magyar Dal Napját, melynek idén Nyíregyháza ad otthont. Tavaly a már mintegy 50 ezres nézőközönséget vonzó országos rendezvényről az Mtv élő adásban közvetített.


Idén hét vidéki város adta be pályázatát a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. által meghirdetett Magyar dal fővárosa pályázatra. Eger, Esztergom, Pakos, Szarvas, Szombathely és Nyíregyháza versenyét idén az utóbbi nyerte.

A kiírás szerint a pályázaton a főváros kivételével bármelyik magyar település indulhatott, amennyiben vállalja, hogy egyedülállóan sokszínű, izgalmas és színvonalas zenei programmal ünnepli a Magyar Dal Napját, vállalja a rendezvény politikamentes megszervezését, és biztosítja annak pénzügyi hátterét.

2011-ben újra pályázott a tavalyi nyertes Eger, de színvonalas programmal jelentkezett másik hat város, Esztergom, Nyíregyháza, Paks, Szarvas, Százhalombatta és 2010 egyik legsikeresebb vidéki helyszíne, Szombathely is.

A neves zenészekből és szakemberekből álló szakmai kuratórium komoly mérlegelés után 2011-ben Nyíregyháza mellett tette le voksát. A nyíregyháziak programjának lényege, hogy a szervezők a város minden pontjára eljuttatják a magyar szerzők műveit szeptember második vasárnapján. Lesznek színpadok, ahol határon túli előadók zenélnek együtt honi sztárjainkkal, és fogyatékossággal élő muzsikusokkal. Felcsendülnek magyar dalok a város minden pontján, az utcákon, az iskolákban, a lakótelepen, a kórházakban, a strandokon, egy színpadot pedig a helyi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán is felállítanak a szervezők. A tervek szerint itt lép majd közönség elé az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Republic.

A programot a hagyományokhoz híven Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja meg.

A Magyar Dal Napja immár az egyik legnépszerűbb hazai zenei esemény. A három éve indult program országos mozgalom lett, 2010-ben már az ország 33 színpadján, közel ötvenezer néző előtt zajlottak a programok, a Magyar Televízió pedig körkapcsolásos élő műsorfolyamban számolt be a nap történéseiről.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése