TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Bankárock

1836
(BTL.hu) Idén a banki hobbi együttesek megint közös jótékonysági koncertet szerveznek: a Bankáradás célja, hogy a belépődíjakból származó bevétel segítségével új mentőautót állítsanak üzembe.


A tavalyi Bankáradás jótékonysági koncerten vált először ismertté a nyilvánosság számára, hogy több hazai pénzintézetnél is összeállnak olykor a kollégák, és együtt zenélnek a saját és kollégáik szórakoztatására. Az együtteseknek a közszereplés valójában sosem volt céljuk: a munkahelyi zenekarok tagjai olyan banki dolgozók, akik munkaidő után szívesen zenélnek együtt.

A CIB Bank zenekarának kezdeményezésére elindult Bankáradáson tavaly több mint egymillió forint adomány gyűlt össze, amit az árvíz sújtotta Edelény egyik óvodai játszóterének felújítására fordítottak.

Idén március 25-én újra összefognak az együttesek: a ReCIBrock (CIB Bank), az ERST'N'GO (Erste Bank), a BankáRock (OTP Bank), a VolksBand (Magyarországi Volksbank Zrt.) és a Melody Bank nevű formáció. A koncert célja, hogy a belépődíjakból származó bevétellel a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány új mentőautójának üzembe állítását támogassa.

A közös koncert teljes mértékben civil kezdeményezés, amely független a bankok hivatalos jótékonysági tevékenységétől. Igazi örömzenélésről van tehát szó. A “bankközi” összefogással megvalósuló esemény bevételét a szervezők a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak továbbítják, amely az összeget a mentési feladatainak elvégzéséhez fogja felhasználni.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése