TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Látvány és konyha

1827
(BTL.hu) Június 3. és 5. között egy időben és helyszínen rendezik meg a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját, a Dining Guide Food Showt, és a magyar konyhaművészet élvonalát felvonultató Budai Gourmet fesztivált. A névadó étteremkalauz és a Sziget Szervezőiroda rendezésében zajló eseménysorozat célja, hogy Budapestet a régió kulináris fővárosává tegye, ezért itt veszi kezdetét Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye is.


A minden eddiginél nagyobb szabású gasztronómiai fesztivál – mely a Dining Guide étteremkalauz és a 10 éves Millenáris Park stratégiai együttműködésének első rendezvénye – a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozza el Budapestre. Itt hirdetik ki első alkalommal Közép-Kelet-Európa top10 éttermét, amelyek év végéig küzdenek majd a régió legjobbjának járó CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért.

A szervezők a gálavacsorára több nemzetközi hírű séfet, a díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak. Szintén a rendezvénysorozat ideje alatt, ünnepélyes keretek között jelentik majd be a legjobb tíz hazai éttermet is.

“A közép-kelet európai régió is megérett már arra, hogy értékelje és díjjal jutalmazza a térség kiemelkedő éttermeit. Tíz ország képviselői szállhatnak versenybe a régiós díjért, melyet a nemzetközi zsűri ítél majd oda az év második felében zajló tesztelések után” – mondta el Wiszkidenszky András a Dining Guide kiadója és zsűrielnöke.

A Dining Guide Food Show egy konyhatechnikai kiállításnak is helyet ad majd, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. A kiállítást főzőbemutatók és kóstolók is színesítik majd.

A tavaly szeptemberi sikeres bemutatkozó után idén is megrendezik a Blogkóstolót, ahol Magyarország legismertebb gaszrobloggerei főznek majd lelkes olvasótáboruknak és az ínyenc közönségnek.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése