TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Télűző fényfürdő

1673
(BTL.hu) A hétvégén a téltemetés jegyében fénybe mártják a szegedi Klauzál teret. A hosszú téli napokat elűzésére 3 napos hagyományőrző esemény rázza fel a szürke hétköznapokból a várost. A női ruhába öltöztetett télbanya körbehordozása, zenés felvonulás, a telet megszemélyesítő szalmabáb megégettetése várja a melegebb, tavaszi napokra vágyó lakókat Szegeden.


A rendezvénysorozat leglátványosabb része lesz, amikor szombaton – sötétedés után – nagyteljesítményű projektorok segítségével élő zenére festik be fénnyel a Klauzál tér épületeit.

Vasárnap ágyúlövésekkel riasztják a hideget, majd zenés, gólyalábas felvonulók hurcolják körbe a belvárosban a telet megszemélyesítő télbanyát, akit a fesztiválozók végül a Dóm téren, óriás máglyán égetik meg.

A Szegedi Téltemetés hagyományos helyszínére, a Klauzál térre kézműves vásár költözik, egész nap gyermekprogramok, világzenei koncertek várják az érdeklődőket.
Idén a világzene legifjabb hazai tehetségei is bemutatkoznak, a három nap alatt tizenkét együttes lép fel a színpadon.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése