TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Mol a legnagyobb magyar multi

1437
A 19 nem pénzügyi szektorban működő, elsősorban a környező országokban terjeszkedő hazai nagyvállalatot vizsgáló felmérés szerint a cégek 22 milliárd dolláros külföldi vagyonnal és mintegy 10 milliárd dollár külhoni értékesítéssel rendelkeztek 2009-ben.

A Vale Columbia Center (New York) és az ICEG European Center a magyar vállalatok 2007-2009 közti külföldi terjeszkedését vizsgálta.


A projekt 19 olyan nem pénzügyi szektorban működő hazai nagyvállalatot rangsorolt, amelyek kiemelkedően nagy külföldi eszközállománnyal rendelkeznek. A lista élén a Mol-csoport áll, jóval megelőzve a többi szereplőt: a cég az összes külföldi eszközállomány 89 százalékát tudhatja magáénak.

A befektetések erős koncentrációt mutatnak a szomszédos államokban, olyan országokban, mint Bulgária, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Ukrajna, ahol a magyar vállalatok igyekeztek kihasználni a privatizáció nyújtotta lehetőségeket. A 19 vállalat legfontosabb jellemzői 2009-ben:  megközelítőleg 22 milliárd dolláros külföldi eszközállomány, 10 milliárd dollárnyi külföldi értékesítés, 149 leányvállalat 32 országban és több mint 40 ezer külföldi foglalkoztatott.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése