TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tettre kész kkv-k

1373
Nagy a tanácstalanság, a bizonytalanság, de a tenni akarás is megfigyelhető a kis- és középvállalati szektorban. Ez derült ki a Kapcsolatépítő Üzleti Randi Klub (KÜR Klub) év eleji felméréséből, amelynek során 400 üzletembert kérdeztek meg telefonon: mire számítanak ebben az évben és mit tesznek a saját fejlődésükért.

A válaszadók megközelítőleg 60 százaléka úgy véli, kevés valódi, gazdaságot élénkítő intézkedés született az elmúlt egy évben. Viszont elképesztő a verseny, a vevőkért folyó küzdelem, szinte mindegyik iparágban. Így a kkv szektor vállalkozásainak több mint 70 százaléka úgy érzi, sürgősen tennie kell valamit, hogy megőrizze piaci pozícióját, esetleg fejlődni is tudjon.


Mindenképpen pozitívnak értékelhető, hogy az ipari termelő, kereskedő cégek kezdenek nyitottabbá válni. Egyre többen ismerik fel – főleg a fém- és gépiparban, a bútoriparban, az élelmiszeriparban –, hogy a versenyképesség megőrzése érdekében folyamatosan szükség van fejlesztésekre, amelyeket egyedül óriási erőfeszítéssel tudnának csak megvalósítani, de együttműködésekkel, összefogással sokkal egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb. Ehhez viszont feltétlenül szükség van a bizalom építésére, amelyet leginkább csak személyes kapcsolatokon keresztül lehet.

A KÜR Klub tapasztalatai alapján viszont az problémát jelent, hogy a kapcsolatépítést gyakran azonosítják a közvetlen eladással, értékesítéssel. Ez óriási hiba! – figyelmeztetnek. Csak akkor tudnak a cégek jó üzleti együttműködéseket, akár közös projekteket létrehozni, fejlesztésekbe fogni, ha képesek egymás értékeit a saját vállalatuk szolgálatába állítani és nem az azonnali eladást erőltetik.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése