TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

(BTL.hu) 2010. november 5-e és 7-e között 60 elszánt egyetemista vett részt az IBM 48 ÓRÁS PROGRAMOZÓ BAJNOKSÁGÁN a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán.


A rendezvényt Pongrácz Ferenc, az IBM megbízott vezérigazgatója nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a versenyt hosszú idő után ismét egy vidéki egyetemen rendezték, és kiemelkedő szakmai háttere miatt esett a választás a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karára. Ezt követően Dr. Friedler Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntötte a versenyzőket. Hangsúlyozta, az általa vezetett karon a képzési program része, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, megtanuljanak csapatban dolgozni, és versenyképes tudással induljanak a szakmai karrier útján.

A 20 háromtagú csapatnak egy nem mindennapi kihívást kellett teljesíteniük, 48 óra alatt egy kismamákat segítő alkalmazást készítettek, amely a „Tejút rendszer” nevet viseli. Ez nem más, mint egy olyan program, amelynek segítségével egymásra találhatnak az anyatejet felajánló és az anyatejet kereső anyukák. Az anyatej közvetítést segítő alkalmazásnak tudnia kell kezelni a felhasználókat, az anyatej felajánlást, a visszajelzéseket, valamint rendelkeznie kell anyatej keresési funkcióval is. Fontos a felhasználóbarát, logikus és biztonságos felépítés.

A programban részt vevő diákok két napig nem érintkezhettek a külvilággal, a 3 fős csapatok team munkában 48 órában folyamatosan programoztak.  Érkeztek hallgatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, a Nyíregyházi Főiskoláról, a Pannon Egyetemről, az Eszterházy Károly Főiskoláról, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Gábor Dénes Főiskoláról és az Óbudai Egyetemről.

A szervezők a szünetekben frissítő masszázzsal, csocsó és Wii versennyel töltötték fel a „lemerült” versenyzőket, akik az IBM által biztosított vendégágyakon pihenhettek meg az egyetem egyik termében, majd a Red Bull jóvoltából kaphattak újra szárnyra.

A nyertes „pályamű” a Családvár Alapítvány által működtetett anyatejmisszio.hu honlapon lesz elérhető az alkalmazás véglegesítését követően. Az első három helyezett csapat tagjai a 2010. november 23-i budapesti eredményhirdetésen egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E72-es telefonok és iPod készülékek formájában találnak gazdára, valamint egy csapat tagjai a Red Bull Salzburg jégkorong csapatának szurkolhatnak a salzburgi Eisarena lelátójáról. A legjobban teljesítőket az IBM és szponzoraik állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel keresik meg.

A rendezvény szervezésével és lebonyolításával az IBM Magyarországi Kft. idén is az Inspire Original Event Ügynökséget bízta meg /
www.inspire.hu/.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése