TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

(BTL.hu) Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnökének fővédnöksége alatt futballcsillagok találkoznak egy gálamérkőzés keretében november 13-án Nagyváradon. A magyar-román barátság jegyében megrendezendő ünnepre Magyarországról nosztalgiavonat szállítja az utazóközönséget.


A Nagyváradon zajló gálán megküzd egymással az erdélyi és a magyarországi öregfiúk-csapat, valamint a Partium FC és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja. Az esemény szervezője az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Partiumi Keresztény Egyetem Sportklubja (Partium FC).
A Budapesten 2010. október 29-én tartott sajtótájékoztatón Tőkés László, az EMNT elnöke elmondta, a NAC, mind Románia, mind Magyarország sporttörténelmében fontos szerepet játszott, hiszen 1944-ben magyar, öt évvel később román bajnokságot nyert. Így az esemény létrejöttének nemcsak sporttörténeti, hanem nemzeti vonatkozása is van, ugyanis a két ország baráti kapcsolatáról is szól, ennek erősítésére pedig a sport az egyik legjobb eszköz – tette hozzá Tőkés.


A centenáriumi megemlékezés fontosságát jól jelzi, hogy a fővédnökséget vállaló Schmitt Pál, volt olimpiai bajnok mellett a román, valamint a magyar sportállamtitkár, Doina Melinte és Czene Attila is védnökséget vállaltak.
Úgy emlékszem, hogy ehhez hasonló találkozóra még sose volt példa, ezért is vállaltam el nagy örömmel a felkérést, hogy legyek a magyarországi öregfiúk-csapat tiszteletbeli szövetségi kapitánya. Nagyon jó lenne, ha a november 13-i gálamérkőzés hagyományt teremtene, és ezentúl az arra érdemes 100 éves csapatokat megünnepelnénk. Erkölcsi kötelességünk, hogy ott legyünk és részt vegyünk ezen a jeles eseményen, mivel meg kell találnunk a kapcsolatot a határon túli magyarokkal és a sport erre egy kiváló eszköz – mondta a sajtótájékoztatón Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás védője.


A pályára lépők között olyan nevek szerepelnek, mint Urbán Flórián, Sallai Sándor, Brockhauser István, Nagy Antal, Gyimesi László, Kardos József, Váczi Zoltán, Boda Imre valamint Weimper István. Az erdélyi öregfiúk-csapatot többek között Szatmári Lajos, Bölöni László, Szatmári Sándor, Lukács János, Szűcs Árpád, Kulcsár Attila, Bojtor János, Gergely Sándor, Popovits Pál és Hajnal Gyula erősíti.


Az esemény napján a Budapest Nyugati pályaudvarról legendás 424-es sorozatú gőzmozdony vontatta különvonaton indul Nagyváradra. A kirándulás részvételi díja 5500 forint személyenként. A részvételi díj magukba foglalja a különvonatra szóló érvényes menettérti jegyet és a helybiztosítást, valamint a belépőjegyet a futballmérkőzésre. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja a vonat utasainak kényelmét, és a visszaúton az Orfeum kocsiban fellép Détár Enikő és Mészáros Árpád Zsolt, valamint a Vasutas Zeneiskola Budapest Broadway Musical Stúdió növendékei. A vonatban étkezőkocsi közlekedik. Jegyek válthatók 2010. november 9-ig a MÁV Nosztalgia Kft. irodájában a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése