TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Hegyaljának bejön a változatosság

676
(BTL.hu) Együtt bővül a fesztiválterület a zenei kínálattal a Hegyalja Fesztiválon. A szervezők idén a tavalyit kicsivel meghaladó látogató-számra készülnek, hiszen a fesztiválozók egyaránt örömmel fogadják a népzenei, metál vagy elektro műfajok előadóit is. A szervezők elmondták: „csapataik harcban állnak”, hogy a tegnapelőtt éjszakai vihar nyomait minél gyorsabban tüntessék el.


A Hegyalja Fesztivál területén több helyen még nedvességfoltok fogadták a szerda kora estére csúszó kapunyitáskor a fesztiválozókat, mára már a folyamatos kő- és homokszórásnak köszönhetően szinte már alig van nyoma az esőnek. Többen is a hetekkel ezelőtti árvízre gyanakodtak, de más az ok: a nyitást megelőző nap estéjén rekordmennyiségű, közel 40 mm csapadék hullott a fesztiválterületre.

„Csapataink harcban állnak” – mondta Bukovinszky Béla fesztiválszervező, hozzátéve, hogy a rekordmennyiségű csapadék miatt idén rekordmennyiségű út is épült a fesztivál területén. A csapatok pedig már hozzá vannak szokva a munkához, az árvíz miatt a területen a munkák idén 3 héttel korábban kezdődtek a szokásosnál, szoros összefogásban a helyi közösségekkel. 8 nagy teljesítményű szivattyú és közel száz ember dolgozott a fesztivál stábjából illetve Tokaj és Rakamaz városából azon, hogy idén is jól sikerüljön a tokaj-rakamazi zenei találkozó. „A napos időjárás miatt viszont a locsolásra is felkészültünk, hogy amikor kiszárad a talaj, akkor elejét vegyük a nagy pornak.” – tette hozzá Bukovinszky Béla.

A Hegy’ zenei kínálata mindig is műfajokon ívelt át: a fesztivál nagyszínpadán már 2003-ban megfért egymás mellett az Ossian és a Kosheen. Az idei fesztivál programjának összeállításakor sem gondolkodtak másképp a szervezők, Bukovinszky Béla rámutatott, hogy a stratégia bevált: „Jó volt látni, ahogy tegnap este a Tankcsapda végetért a nagyszínpadon és a rajongók a The Herbaliser koncertre sétáltak át, a Pepsi Színpadhoz.”
A hegyaljázók nem csak bőséges zenei kínálatot, de bőséges teret is kívánnak maguknak, ezért idén nagyobb a hely a sátrak között, és színpadok is távolabb kerültek egymástól. A pénteki Motörhead koncertre és szombati, búcsúzó tömegekre is készülnek a szervezők: a kemping szükség esetén bővíthető, hogy a napijeggyel érkezők is kényelmesen pihenhessenek, amikor már elég koncertet láttak.

Re-pohár: 30 %-kal kevesebb szemét a területen
A fesztiválozók elfogadták a re-poharat – azaz a söröskorsót, ami vastag, ellenálló falával többször is elmosogatható. Az első sör így többe kerül, utána viszont ára kedvezőbb, mint a dobozosé. Az első éjszaka tapasztalatai alapján a re-pohár bevezetésével közel harmadával csökkent a szemét mennyisége a fesztiválterületen a re-pohár nélküli évekhez képest – ezért az együttműködésért a hegyaljázóknak is nagy dicséret jár.
Az árvíz, a viharok nem csak a szervezők számára fontos kérdések, de a Zöld Sátorban is évről évre többen gyűlnek össze, hogy ezekről a kérdésekről halljanak. Idén a környezetvédelem mellett a közéletet is górcső alá veszik ezen a helyszínen: Uj Péter Index főszerkesztővel, Kitta Gergellyel, a Századvég kutatójával, Török Gábor politológussal, és Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárral vitatkozhatnak a fesztiválozók.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése