TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Száraz lábbal a Hegyalján

589
(BTL.hu) Hetekkel ezelőtt még körülbelül 30 ezer köbméter víz fedte a Hegyalja Fesztivál területét Rakamaz határában, a Tisza áradásának idején. A víz levonult, csupán a mélyebben fekvő területeken kell szivattyúkkal segíteni, hogy a folyó visszataláljon medrébe. A hegyaljások már a következő feladatokra készülnek:


fűnyírásra, szúnyogirtásra és az építésre. A fesztivál területének már kevesebb mint 1/5-ét fedi még víz, ezért már csak három nagyobb és négy kisebb teljesítményű szivattyú dolgozik a júliusi zenés találkozó területén. Rövidesen munkagépek veszik birtokba a fesztiválterületet: a szemét eltakarítását követően fűnyírók és kaszálógépek jönnek – a rövid fű nem csak a mezítláb fesztiválozóknak fontos, de így a szúnyogoknak is kevesebb búvóhely marad. A szúnyogok ellen a szokásosnál négyszer nagyobb hadjáratot indítanak idén a fesztiválterületen: kétszer levegőből és kétszer teherautókról irtják idén a repülő vérszívókat – és a négy alkalomból kétszer a kullancsokat is irtják majd.

Basszusokkal a szúnyogok ellen

A rövid fű, az irtás és a napsütés így idén is ideális körülményeket teremt majd a fesztiválozáshoz: a szervezők arra is készülnek, hogy a talajt később nedvesen tartsák majd, ha túl nagy port vernének fel a hegyaljázók. Az évek során az is kiderült, hogy - bár a szúnyogirtás is fontos - a vérszívók nem bírják a basszusokat, azaz idén például a The Herbaliser, Roots Manuva vagy a Groove Armada koncertje előtt, és a fesztivál teljes ideje alatt sem kell a szúnyogirtót elővenni a hátizsákból. A kapunyitásig bő két hét van hátra: az építés az eredeti terveknek megfelelően körülbelül másfél hét múlva kezdődik, és a hegyaljások arra is ügyelnek majd, hogy a nehéz munkagépek csak a bazaltutakat használják és így a fűben és a növényekben ne essen kár. Különleges földmunkára idén sem lesz szükség: a talaj agyagos, azaz vízzáró és nem ázik át, így 2-3 napnyi szikkadás után már kezdődhetne az építkezés a területen. Az építmények – ez is kiderült az évek során – nem tesznek kárt a talajban, és a négy nap alatt a több mint 70 ezer látogatót is „jól viseli” a terület.

Tolcsvának gyűjtenek a Hegyalján
A magas vízszint a fesztivál területén nem okozott különösebb károkat, a környékbeli településeken viszont annál inkább. Számos lakóház, épület vált lakhatatlanná, veszélyessé, a Hegyalja Fesztivál környékén sokan szorulnak most segítségre. Az árvíz okozta károk Tolcsva lakóit hozták nehéz helyzetbe: a Tokajtól csupán néhány kilométerre fekvő falu utcáin sokáig hömpölygött a víz. A falu vendégszeretetét sok hegyaljázó ismeri, ezért döntöttek úgy a fesztiválszervezők, hogy július 14-18-ig, a Hegyalja bejáratánál Tolcsva részére gyűjtik az érkezők adományait.

A Hegyalja idén
Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja idén is a nyaralni vágyó fesztiválozók kedvenc helyének ígérkezik: új csónakkikötő, vezetett és kötetlen kenutúrák, strand várja őket a fesztivál Tisza-parti területén.
Esténként a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, a Funeral for a Friend, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások gondoskodnak a hamisítatlan Hegyalja hangulatról. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispál és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a Hegy’-en. Csemegének két hazai legendát: Ákost és a Tátrai Bandet ajánlunk, ráadásnak pedig a finn Disco Ensemble-t!

A Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal vagy autóval – és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe érkeznek a fesztiválozók, ahol a metál éppúgy jelen van, mint a világzene és az elektronikus zene.

www.hegyaljafesztival.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése