2024. április 25.
Szombaton lesz Harry herceg és Meghan Markle esküvője

Szombaton lesz Harry herceg és Meghan Markle esküvője

A nagy napon Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegnő gyermekeinek is fontos szerep jut.

Vilmos herceg öccse, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves Meghan Markle amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota - Harry herceg londoni rezidenciája - szerdán bejelentette, hogy Vilmos és Katalin középső gyermeke, a hároméves Charlotte hercegnő lesz a koszorúslány, bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó page boy, vagyis az esküvői apród tisztségét töltheti be a windsori Szent György kápolnában esedékes szombati ceremónián.

A gyerekek II. Erzsébet királynő dédunokái, és György majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.  

A Kensington-palota szerdai bejelentése szerint Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén Charlotte hercegnővel és György herceggel együtt összesen hat koszorúslány és négy fiúapród vesz részt; többségük a vőlegény vagy a menyasszony keresztgyermeke.

Továbbra is bizonytalan azonban - bár egyre kevésbé tűnik valószínűnek -, hogy Meghan Markle édesapja jelen lesz-e a windsori menyegzőn. 

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland azonban - aki 1988-ban elvált Thomas Markle-tól - bizonyosan jelen lesz, mivel szerdai brit médiabeszámolók szerint elindult Los Angeles-i otthonából Londonba. A brit sajtó azt valószínűsíti, hogy ha a menyasszony édesapja valóban távol marad, akkor Meghan Markle a mama oldalán járul az oltárhoz.

 

Megosztás