2024. március 28.
13 másodperc alatt műtötték meg Lipcsei Bettát

13 másodperc alatt műtötték meg Lipcsei Bettát

20 évig hordott szemüveget az egykori modell, akit már nagyon zavart, hogy az esti adásokban a kontaktlencsétől kiszáradt és fáradt szemmel már nem látta jól a súgógépet. Végül a műtét mellett döntött.

A múlt héten csak szemüvegben láthatták a nézők Lipcsei Bettát (30), mert szemműtét előtt már nem lehet kontaktlencsét viselni. Aztán eljött a nagy nap, amelyre a szépséges páciens úgy érkezett, mintha fodrászhoz menne. „Sokaknál tapasztalom, hogy izgulnak a műtét előtt, ám Bettán ennek nyomát sem éreztem. Előzetes konzultációnkon elmondtam neki, hogy a mai technológiának köszönhetően sem hőt, sem fájdalmat nem fog érezni, és ez teljesen megnyugtatta" – mondta dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa, aki azt is elárulta, hogy a különleges eljárásnak köszönhetően a műtét során 6 dioptriát javítottak a műsorvezető szemén 13 másodperc alatt.

 

 

„Nyilván van egy alap izgalmi állapot, hiszen az ember látásáról van szó, ám attól kezdve, hogy megvolt az első beszélgetés az orvossal és a szakmai stábbal, már nem volt bennem semmi félsz. Persze odafigyeltem a klinika kiválasztására, és olyan helyet kerestem, ahol steril körülmények között műtenek – mondta Betta, akinél minden korábbi aggodalmat felülírt az, hogy tudta, gyerekkora óta először fogja újra élesen látni a világot szemüveg nélkül. – Attól eltekintve, hogy a beavatkozás alatt nem tudtam pislogni, semmi kellemetlenség nem volt az egészben, pár perc múlva már el is hagyhattam a műtőt. Akkor még olyan volt, mintha egy vízesésen néztem volna át, de hamarosan kezdett tisztulni a kép, és 5 perc után már azt tapasztaltam, hogy jobban látok, mint korábban. Még pár óráig éreztem egy pici szúrást a szememen, de az sem volt vészesebb annál, mint amikor korábban elmozdult a kontaktlencsém" – emlékezett vissza Betta a beavatkozásra.

 

 

A másnapi és az egyhetes kontrollon is azt állapították meg orvosai, hogy a műtét tökéletesen sikerült. Így a műsorvezetőnek – akinek még modellként munkákat kellett lemondania, mert a kontaktlencsétől begyulladt a szeme – már sosem kell az éleslátása miatt aggódnia. A foci vébé alatt történt ominózus élőadásos bakija kapcsán elárulta, hogy az nem a rossz látás számlájára volt írható: „Egyszerűen csak fáradt voltam, ezért mondtam, hogy másnap a Ferencváros játszik Belgium csapatával. A műtét óta azonban már volt pár esti adásom, és nagyon jó érzés, hogy nem fárad el a szemem a lencse miatt, és tökéletesen élesen látom a szövegem a késő esti híradó végén is." Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak neki, de a kamerák mögött álló kollégáknak is könnyebb lett az élete, hiszen nem kell "átrendezni" a stúdiót azért, hogy Betta el tudja olvasni a feliratot a távolabbi kamerákra szerelt súgógépeken is.

Fotó: Kállai István
 
Betta kedvenc kereteibe azóta sima üveget tetetett – hogyha nosztalgiázna, legyen szemüvege, amit viselhet – és az egykori 6 dioptriás lencséket rituálisan dobta ki a szemétbe. „Ha tudtam volna, hogy ez csak ennyi, már rég megcsináltattam volna. Jó lett volna, ha Kriszi születése után nem úgy kell éjszakánként felkelni hozzá, hogy minden egyes alkalommal a szemüvegem nyomozom a sötétben. De sok pénzt és energiát is megspórolhattam volna. Ha csak abba gondolok bele, hogy ezentúl az utazások nem úgy indulnak majd, hogy az útlevél mellett a szemüveg és a kontaktlencse lesz a legfontosabb a poggyászomban, már megérte.”

Megosztás